به گزارش «نماینده» ، علی علیلو در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۶ مرداد) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با قدردانی از تیم مذاکره کننده به خصوص وزیر امور خارجه بر لزوم تعیین تکلیف و شفافسازی در مورد توافق وین، تأکید کرد و گفت: نتیجه مذاکرات هرچه باشد محصول سه اصل اساسی است که قطعاً بار مثبت این نتیجه بیشتر از بار منفیاش است.
مقاومت عزتمندانه مردم در طول ۳۶ سال پیروزی انقلاب
نماینده مردم شبستر مدیریت، هدایت و سکانداری مقام معظم رهبری در مذاکرات را به عنوان اولین اصل در به نتیجه رسیدن مذاکرات برشمرد و گفت: به اذعان رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و اعضای تیم مذاکره کننده مقام معظم رهبری با مدیریت، هدایت و سکانداری حکیمانه و داهیانهشان در بزنگاههای حساس و بحرانی روشنگر و راهگشای بسیاری از موارد بودهاند.
علی لو مقاومت عزتمندانه مردم در طول ۳۶ سال در طول انقلاب را به عنوان دومین اصل در به سرانجام رسیدن مذاکرات مطرح و اظهار کرد: مردم عزیز ایران در طول ۳۶ سال بعد از انقلاب تمامی دشمنیها، جنگها، ترورها، تحریمها و تهدیدهای ظالمانه و ناجوانمردانه را تحمل و ایستادگی کردند و خم به ابرو نیاوردند. آنها با رشادت و شجاعت بی بدیل و با حضور در صحنههای مختلف از آرمانهای امام (ره) و انقلاب دفاع کردند که آخرین نمونه آن حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس بود و هیچ گروه و جناحی حق مصادره مذاکرات را اکنون و آینده ندارد.
وی سومین اصل در به نتیجه رسیدن مذاکرات را تلاشهای تیم مذاکره کننده دانست و گفت: تیمهای مذاکره کننده قبلی و فعلی در طول یک دهه گذشته شجاعانه در برابر شش دولت جبار و استکبار در جهت ایفای حقوق مردم ایستادگی کردند.
به گفته علیلو، با توجه به این سه اصل هیچ گروه و جناحی حق مصادره مذاکرات را اکنون و آینده ندارد.
وی با اشاره به مناقشات و منازعات آمریکاییها در مورد قبول و یا عدم قبول توافق وین، گفت: هنوز در گفتمان برخی مسئولان ارشد آمریکا سخنان کینهتوزانه و خصمانه برگرفته از روح استکباری و ظالمانهشان به گوش میرسد که در داخل کشور ما نیز هنوز هیچ توافقی به امضای هیچ مقام مسئول نرسیده است. حال سوال این است که چرا عدهای در داخل که گاهاً از مدیران ارشد نظام اسلامی هستند، با رفتار و گفتار شتابزده و اظهارات زودهنگام باعث وهن و تحقیر جبهه خودی میشوند.
صحبت برخی از وزیران مشوق شتابزدگی
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: از جمله این رفتارها بیان تبریکات و عرض شادباشها و یا حرکت گروهها و شرکتهای بعضاً دولتی به سمت شرکتهای نفتی، گازی و خودرویی اروپایی میباشد، آیا بهتر نیست دولت نظارتی بر این رفتارها داشته باشد؟ برخی از صحبتها از طرف برخی وزیران نیز مشوق این شتابزدگی و نسنجیدگی شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه با تأکید بر لزوم تدوین برنامه پساتحریم توسط دولت و ارائه به مجلس جهت تصویب گفت: مجلس باید کمیته ویژه نظارت بر اجرای برنامههای پساتحریم جهت نظارت دقیق بر اجرای برنامه بعد از تحریمها تشکیل دهد.
برخورد با سوء استفاده های جناحی و وجود برخی ابهامات در توافقنامه
وی همچنین گفت: بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری هشدار میدهم که اجازه ندهید در فضای گذار و عبور نظام از یک مرحله حساس عدهای با سوءاستفاده و سودجویی جنایی بخواهند جامعه را دوقطبی کنند و به دنبال مطامع جناحی خود سوق دهند که اگر این اتفاق بیفتد همه مردم ما و نه فقط یک گروه و جناح ضرر میکنند.
علیلو بابیان اینکه نکات و ابهامات جدی و اساسی به خصوص در بخش لغو تحریمها در توافقنامه وجود دارد، ادامه داد: امیدوارم مجلس با دقت و مطالعه در صورت لزوم اصلاحات لازم را به عمل آورد.
لزوم اصلاح سیستم بانکی
وی در ادامه با تأکید بر لزوم حل و فصل موضوع طرح رتبه بندی معلمان و کلاسهای چندپایهای از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: حل مشکلات فرهنگیان را نباید تنها به وعده و وعید و زمان واگذار کرد، برای تحقق خواستههای این قشر فرهیخته نباید حتی یک روز را هم از دست بدهیم.
نماینده مردم شبستر همچنین با تأکید بر لزوم توزیع و تخصیص عادلانه، آب شرب گفت: مردم شهرستان شبستر با گذشت ۳۶ سال از انقلاب هنوز از آب شرب سالم محروم هستند که باید رسیدگی فوری در این رابطه صورت گیرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان با تأکید بر لزوم اصلاح سیستم بانکی خطاب به رئیس جمهور گفت: درد بدخیم و صعبالعلاج سیستم بانکی با تدبیر و شجاعت و قاطعیت قابل علاج است چون در این شرایط میتوان شاهد بهبود وضعیت تولید و صنعت با رویکرد اقتصاد مقاومتی بود.
نظر شما